Gåvobrev

Vill du ge en gåva till något av dina barn? Vill du ge bort en gåva och vill att det ska vara mottagares enskilda egendom så att han/hon får behålla den även vid en skilsmässa/separation?

Ett gåvobrev är en handling där någon (gåvogivaren) uttrycker sin vilja att ge bort en del av sin egendom till någon (gåvomottagaren).

Att skriva ett gåvobrev när man ger bort något kan vara bra av flera olika anledningar

-Du kan då ange villkor som ska gälla för gåvan t.ex. om du ger bort en fastighet och inte vill att den ska kunna säljas innan du själv går bort.

-Du vill hjälpa ett av dina barn med en summa pengar men vill vara rättvis så att du vill att gåvan ska dras av på det barnets framtida arv.

– Du vill att gåvan ska vara mottagarens enskilda egendom så att gåvomottagaren inte behöver dela med sig av gåvan vid en framtida skilsmässa eller separation.

Om du ska ge bort en fastighet, bostadsrätt eller tomträtt måste det finnas ett gåvobrev för att gåvan ska bli juridiskt giltig. Gåvobrevet är det dokument som krävs för att gåvomottagaren ska kunna söka och få lagfart eller för att kunna bli inskriven som ägare i bostadsrättsföreningen.

Maila för att boka tid kontakt@sodergardensjuridiska.se.

Kontakta oss angående gåvobrev

Terese Landin